Skip to content
logo
Menu
Menu

Wanneer iemand met stress en burn-out klachten weer toe is aan werkhervatting verschilt per persoon en situatie. Een zekere mate van fysiologisch en mentaal herstel én goede begeleiding op de werkvloer zijn belangrijke voorwaarden om je weerbaar en veilig genoeg te voelen om weer terug te keren in het arbeidsproces. Duurzame re-integratie is een stap-voor-stap proces waarin ‘kunnen’ centraal staat. Re-integreren in werk gebeurt soms bij dezelfde werkgever, soms op een andere afdeling in een andere rol en soms in een geheel nieuwe werkomgeving.

strook_grijs

SPELERS EN REGELS 

SPELERS EN REGELS

SPELERS EN REGELS

Als je als werknemer (langdurig) ziek wordt, krijg je te maken met verschillende instanties en gesprekspartners. Je leidinggevende, interne medewerkers van HR of personeelszaken, de bedrijfs- of arbo-arts, de arbeidsdeskundige en verzekeringsarts van het UWV, een coach. Een heel pakket aan nieuwe terminologie, rechten en plichten doet zijn intrede. Er komt behoorlijk veel op je af en dat geeft vaak nog meer spanning. Je hier wegwijs in maken, uitleggen wat niet duidelijk is, is onderdeel van duurzame re-integratie.

lichtblauw

JOB CRAFTEN 

JOB CRAFTEN

JOB CRAFTEN

Een ander belangrijk onderdeel is Job craften. Job craften is een manier om, binnen realistische grenzen, zelf je eigen werk op een dusdanige manier vorm te geven dat het zo goed mogelijk past bij jouw behoeften, wensen en vaardigheden. Er is dan sprake van een goede fit tussen jou, je werk en de organisatie en daarmee wordt jullie relatie meer duurzaam. Alleen, het kan zijn dat je het contact met wat voor jou belangrijk is, wat je kunt en waar je goed in bent even kwijt bent. In een re-integratietraject brengen we daarom jouw persoonlijke waarden, jouw voorwaarden voor werk, kernkwaliteiten en favoriete activiteiten in kaart, zodat je deze kunt (her)ontdekken en beter kunt matchen met je huidige of toekomstige functie.

donkerblauw

STAPJES IN DE GOEDE RICHTING

STAPJES IN DE GOEDE RICHTING

STAPJES IN DE GOEDE RICHTING

Soms is wisselen van functie of werkgever onderdeel van je proces. In dat geval is een beetje dromen, out of the box denken en ontdekken wat goed voelt onderdeel van je proces. Zelfs als dat nog niet concreet gemaakt kan worden in een duidelijk omschreven functie of sector. We exploreren wat betekenisvol voor jou betekent en welke ontwikkelbehoefte er is. Zo kun je een plan voor jezelf opstellen, voor de korte en meer lange termijn, waarin je stapjes in de goede richting zet en gerust kunt zijn dat je bewust en effectief aan je eigen professionele ontwikkeling aan het werken bent.